יצאתי לחופשת לידה...יש משהו מאוד מטלטל בעצירה הפתאומית הזו בכל מסלול החיים השגרתי וכניסה מהירה ותובענית למציאות חיים חדשה.נולד ילד חדש,הכלחדש,דורש הסתגלות והתאמה מחדש.
כל מה שבא לי לעשות בימים הראשונים לאחר הלידה הוא לישון,לאכול,לשתות ולנסות לשמור על שגרה מסויימת בין הנקה להנקה,בין בכי להחלפת טיטול ורחצה באמבט.
אני כאמא,כמו התינוקת שלי,מסתגלת לעולם חדש,מנסה לשמור על שפיות המחשבה בחוסר שעות שינה וצפייה מוגזמת בטלויזיה.
במציאות כזו נראה לי כי נותר כל כך מעט לעשות מבחינת עידוד התינוקת להתפתחות מיטבית,שכן רוב הזמן היא ישנה או אוכלת..ואני כמוה... אבל בכל זאת שמתי לב שיש כמה דברים שאני עושה ביומיום שעוזרים לה להתפתח ולסגל לעצמה הרגלי חיים מיטביים..
1. הרמה והורדה דרך הצד.
כבר מהיום הראשון אני יכולה להרים את התינוק/ת דרך הצד ולגרום לה/לו לחזק את שרירי הראש והצוואר. לאט לאט אראה כי הרמה הזו גורמת לה לשלוט טוב יותר בראש והיא תתחיל לעקוב אחרי במבטה ולמקד אותו..ההחזקה היא מתחת לבתי השחי, ואני מגלגלת את התינוק/ת בהדרגה לשכיבה על הצד. כמובן חשוב להקפיד על הרמה דרך צד ימין/שמאל במקביל.
2.ערסול.
תינוקות רבים זקוקים לתחושה מערסלת שתרגיע ותנחם אותם במיטה או בעריסה, בזמן החזקה או על המשטח. הערסול שנותן לתינוק תחושה מוכרת של חזרה לרחם מאפשר איסוף ומרכוז הידיים והרגליים, כיפוף קל של הגו ותנוחה אסופה. אלה מאפשרים שימוש טוב בידיים וברגליים מאוחר יותר, לקראת גיל 4 חודשים. ערסול הוא גם דרך מצויינת להרגיע תינוק בוכה, במיטה, בתוך מנשא או על הידיים.
3.עיסוי
רבות נכתב,סופר ונחקר על חשיבות העיסוי. עיסוי של כל הגוף לאחר האמבט או עיסוי בטן במצב שבו התינוק סובל מגזים, עיסוי לעידוד התקשורת בין התינוק להוריו או לעירור של שרירי היציבה ושיפור תחושת הגוף העמוקה.
עיסוי של 2 דקות בכל פעם, כמה פעמים ביום, יכול לעשות עבודה נפלאה ואין צורך ביותר מזה...
אז כמו שאמרתי- במעט מאוד אפשר לעשות הרבה מאוד...בהצלחה!
הוסף תגובה חדשה