הפיזיותרפיה מתבססת על טכניקות שונות שרובן נועדו לשחרר, לחזק או למנוע הגבלות בתנועה של רקמות חיבור, שרירים, מפרקים או לחזק עצמות.
העבודה בטיפול בכאב מתמקדת בשחרור הרקמה הרכה באמצעות עיסוי ומתיחה פסיבית, הדרכה לתרגילי מתיחות אקטיביים שמבוצעים על ידי המטופל ותרגילי חיזוק אקטיביים במכוונים לאזורים ספציפיים וכלליים בגופנו המשפרים את היכולת היציבתית, התנועתית וחוזק השריר והשלד. אזורי כאב בהם אני מטפלת לדוגמא- כאב ראש, צוואר, כתפיים, גו, אגן, ירכיים, ברכיים, שוקיים וקרסוליים. כמו כן כאב בכפות הידיים, באמות, בזרוע ואפילו כאב הנובע משיתוק עצב הפנים..
כאשר אני עובדת בטיפול על הפחתת כאב אני ממפה את מקור הבעיה, ולפעמים מוצאת שיש מספר מנגנונים שגורמים לכאב. לאחר סיום המיפוי ניתן להתחיל בטיפול ולחפש את הדרכים להתגבר על הכאב בטכניקות ידניות שונות או בהדרכה לביצוע תרגילים בדרך יעילה יותר תוך נשימה נכונה ועבודה יציבתית יעילה שמתבצעת עם גיוס שרירי הליבה (CORE).
כאשר מגיע אדם כאוב לטיפול אני חוקרת אותו קודם כל לאופי הכאב- האם מדובר בכאב מוקרן או מקומי, חזק או חלש (בסולם מ-1/10), פעמים רבות מצאתי שחווית הכאב הסובייקטיבית נתפשת בעיני האדם הכאוב כיותר חמורה ממה שהיא באמת- לפעמים הכאב יעבור אחרי טיפול אחד או שניים ובטיפולים הבאים אתרכז בשימור הקיים ובהדרכת המטופל למניעה של הישנות הכאב בתרגילים שונים.
פעמים רבות הסיבה לכאב תהיה חוסר יכולת לנשום ולגייס בצורה נכונה את שרירי הליבה לעבודה יעילה. שרירי הליבה הם הבסיס לתנועה יעילה בגפיים ובראש ויכולים להוות מקור חשוב לפתרון בעיות וכאבים באזורים מרוחקים מהגו כגון כתפיים, צוואר, ידים, ירכיים, ברכיים, כפות רגליים ועוד.
במקרים של מחלת הסרטן או מחלות כרוניות ובמקרים בהם אני מוצאת קשר ברור בין הכאב למקור הבעיה אני משלבת בטיפול טכניקות שונות של דמיון מודרך, תטא הילינג וחשיבה חיובית.
הכלים שאיתם יוצא המטופל מחדר הטיפולים ממשיכים את עבודתם גם בחיי היומיום ולכן חלק בלתי נפרד מהטיפול צריך להיעשות לדעתי בליווי והדרכה של המטופל לחיי היומיום.כאשר המטופל מסיים טיפול אנו דואגים לצייד אותו במיטב הכלים המתאימים לו להמשך תרגול ביתי והמשך קיום אורח חיים פעיל גופנית מתוך הבנה שאורח החיים הפעיל גופנית והמאוזן יישמור עליו מלהגיע שוב לטיפול במשך.
על פי המודל הביו-פסיכו-סוציאלי לטיפול חלק ממערך הטיפול בכאב וריפויו צריך לכלול גם עידוד ותמיכה, הקשבה ואכפתיות ואלו הם כלים אמתיים שבהם אנו משתמשים רבות בטיפול בכאבים. גם קרוביו של המטופל נזקקים לעיתים לחיזוק ותמיכה, מילה אחת יכולה לשנות את יומו של אדם עצוב או חרד ולתת לו תמיכה.במרכז תהודה הטיפול הוא אישי אבל גם צוותי ואנו כמטפלים מחוייבים להדריך אותך להשגת המטרות שהצבת עם תחילת הטיפול.
אז פיזיו-תרפיה ככלי לריפוי כאב- גופני ונפשי...למה לסבול אם אפשר לחיות ללא כאבים???